SMLND500

Denna all inclusive helg innehåller:

- 3 nätters boende på hotell

- 3 frukost, 3 lunch, 3 middag

- Fika på vägen

- Bauergårdens berömda räkmacka som avslutning

- Tillgång till relax dag 2

- Erfarna ledare längs vägen

- Serivcebil som kör er packning mellan övernattningar

- Energipaket från Umara

- Tröja a la SMLND500


Pris för allt detta: 6995 kr/pp

Anmälan senast 18 april

Max 20 deltagare

För anmälan, klicka HÄR!

Fira valborg och 1 maj i cykelsadeln. SMLND500 är ca 500 km landsvägscykling genom småländsk skog och vacker landsbygd. 

Mil du inte vill missa!

Dag 1

Vi samlas torsdag kväll på Bauergården i Bunn utanför Gränna för att ladda upp med god mat och gå igenom helgens äventyr. För den som vill komma tidigare och värma upp bjuder området på fin kuperad terräng.

Dag 2

Fredag morgon äter vi en stadig frukost och sätter oss sedan tillrätta i sadeln redo att börja resan. Vi ger oss av mot Gränna och fortsätter en bit längs Vättern innan vi viker av och tar oss an den första stigningen. Vägarna vi rullar på är lågtrafikerade och vi njuter av våren. Vi tar oss vidare mot Tranås där vi vänder söderut och slingrar oss på små vägar ned mot Eksjö. Här, efter cirka 190 km, tas vi emot på Stadshotellet och blir serverade en god middag och kan dela med oss av dagens upplevelser.

Dag 3

Efter en stabil frukost på hotellet beger vi oss sydost ner genom Småland. Här byter naturen skepnad och vi kör in i det genuina steniga Småland med gamla brukssamhällen, sjöar och vattendrag. Efter cirka 90 km vänder vi västerut. Vi kör lite omvägar för att hitta de finaste landsvägarna och landar till slut in på klassiska Vrigstad värdshus där vi kan slappna av i relaxen innan middagen serveras. Nu har vi tagit oss ytterligare cirka 190 km och har kommit en bra bit på vägen.

Dag 4

Dags att ta sig tillbaka hem till Bauergården i Bunn. Vi fortsätter en stund västerut för att sedan svänga norrut längs med gamla E4:an. Här bjuds det upp till bredare väg ­- som gjord för belgisk klunga och fart! Väl tillbaka på de smala slingrande landsvägarna tar vi oss igenom Smålands Toscana strax norr om Huskvarna. Här kör vi genom äppelodlingar och bördiga åkrar och blickar ut över en fantastisk vy. Dagsetappen ligger på 130 km och väl tillbaka i Bunn har vi avverkat totalt 510 km. Vi firar och summerar helgen med Bauergårdens berömda räkmacka, gissningsvis med trötta ben och ett stort leende på läpparna.

I samarbete med